Мачевање, зашто, када, где ?

 

Равнотежа између повећаног обима школских обавеза и домаћих задатака са једне и спортских активности са друге стране је од дугорочног значаја за здравље и развој детета. Ваше дете ће на мачевању бити активно. Mачевање одржава форму и ума и тела.

 

 

кликни овде>>ПРИЈАВИ СЕ НА БЕСПЛАТНЕ ПРОБНЕ ЧАСОВЕ<<кликни овде

 

Мачевање посебно унапређује усредсређеност и вежба одржавање и усмеравање пажње. Такође развија и способности брзог доношења одлука.

Успех у мачевању захтева анализирање ситуације и брзо проналажење креативних решења. Таква активност стимулише ум а мачевање се често назива и „физичким шахом“. Оно тражи не само добру физичку спремност него и промишљање, планирање и тактику.

Мачевање је индивидуални спорт.  Мачевалац учи да се ослања на себе и сопствене способности те развија и личну одговорност. Тренирање у клубу, односно у групи, доприноси социјализацији и развија неопходне друштвене и животне вештине.

 

 

Идеално време за започињање тренирања мачевања је од 7 – 12 године и касније и један је од ретких спортова у којем заправо нема ограничења у годинама, о чему сведоче првенства ветерана  50+,60+ и 70+ година.

 

Најбољи начин да откријете да ли је мачевање добар избор за Вас или Ваше дете је да пробате.

 

кликни овде>>ПРИЈАВИ СЕ НА БЕСПЛАТНЕ ПРОБНЕ ЧАСОВЕ<<кликни овде

 
Loading...
Close